+ Start a Discussion
Big EarsBig Ears 

force:recordEdit and force:recordView producing a long error

I'm attempting to use force:recordView and force:recordEdit. They've worked in the past, but in this case they are producing a really long error:

Code:
<aura:application extends="force:slds">
    <force:recordView aura:id="details" recordId="0034E00000Az9OV"/>
</aura:application>

Error:
Something has gone wrong. afterRender threw an error in 'layout://rl-Contact-VIEW-FULL-012700000009b4BAAQ---force_highlights-_1-0-554b47494d493539522f4366576866475665533843413d3d.c' [afterRender threw an error in 'markup://aura:expression' [afterRender threw an error in 'markup://force:pageBlock' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:expression' [afterRender threw an error in 'markup://force:pageBlockSectionView' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:expression' [afterRender threw an error in 'markup://force:pageBlockSectionRow' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:expression' [afterRender threw an error in 'markup://force:pageBlockItemView' [afterRender threw an error in 'markup://aura:if' [afterRender threw an error in 'markup://aura:expression' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://aura:if' [afterRender threw an error in 'markup://aura:html' [afterRender threw an error in 'markup://ui:tooltip' [Assertion Failed!: No cmp wrapper has been set : null]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
Failing descriptor: {layout://rl-Contact-VIEW-FULL-012700000009b4BAAQ---force_highlights-_1-0-554b47494d493539522f4366576866475665533843413d3d.c}.
Please try again.

It looks like the error is in the afterRender, but I'd have no idea how to fix it. I've tried it with different records on different SObjects and with different browsers (Chrome and EDge) and am getting the same error. I'm on Winter '17 version.

Andy
Best Answer chosen by Big Ears
Big EarsBig Ears

All Answers

SandhyaSandhya (Salesforce Developers) 
Hi,

After some research, I found below link which says Deactivating the locker service might be a temporary fix for this.

Please refer that may help you.

http://salesforce.stackexchange.com/questions/128227/problem-installing-our-manage-package

And also check if you have API version 38.0

Hope this helps you!

Please mark it as Best Answer if my reply was helpful. It will make it available for other as the proper solution. 
 
Thanks and Regards
Sandhya


 
Big EarsBig Ears
Sandhya,

Locker Service isn't activated on my org. However, I wonder if the switch to Winter '17 has done it. I notice that the error mentions ui:tooltip at the very end of the error and this piece of the documentation says that tooltip is no longer supported:

https://releasenotes.docs.salesforce.com/en-us/winter17/release-notes/rn_base_lightning_components.htm (http://​https://releasenotes.docs.salesforce.com/en-us/winter17/release-notes/rn_base_lightning_components.htm)

Although, if that's the case, does that mean that recordView and recordEdit are broken by the change to Winter '17? Does anybody know how to check in with the Lightning Components development team?
Big EarsBig Ears
This was selected as the best answer