+ Start a Discussion
Steve Myers 6Steve Myers 6 

Developer console not loading on partial copy sandbox.

The developer console on our partial copy instance doesn't seem to load. I am able to login into Salesforce and navigate through the screens. Its just the developer console, that's hanging. Any help to get around this, will be much appreciated.

User-added image
Best Answer chosen by Steve Myers 6
Santosh Kumar 348Santosh Kumar 348
Hi Steve,

This is already a known issue in Salesforce, this happens beacuase of the workspace being in bad state. So you can either switch to another workspace or create a new workspace.

Resolution is already provided by Salesforce on below link:
https://help.salesforce.com/articleView?id=000332898&language=en_US&type=1&mode=1 (https://help.salesforce.com/articleView?id=000332898&language=en_US&type=1&mode=1)

But if you are facing this issue constantly and want to avoid everytime following the same step, then you can have a sample vf page on your lower org, whihc will automate this process for you on button click. Refer below link for same:

https://bluecanvas.io/blog/2018-04-10-salesforce-developer-console-not-loading-fix

If it helped then can you please mark it as the best answer so that it can be used by others in the future.

Regards,
Santosh Kumar

All Answers

SwethaSwetha (Salesforce Developers) 
HI Steve,
Check if you are given the right profile to open the developer console.(Developer console is available only to users with "View All" and "Author Apex" permissions)
Related: https://salesforce.stackexchange.com/questions/108414/what-permission-you-need-to-have-developer-console-work


After that,try the steps in https://help.salesforce.com/articleView?id=000332898&language=en_US&type=1&mode=1

Related: https://salesforce.stackexchange.com/questions/80453/developer-console-is-not-loading

Hope this helps you. Please mark this answer as best so that others facing the same issue will find this information useful. Thank you
Santosh Kumar 348Santosh Kumar 348
Hi Steve,

This is already a known issue in Salesforce, this happens beacuase of the workspace being in bad state. So you can either switch to another workspace or create a new workspace.

Resolution is already provided by Salesforce on below link:
https://help.salesforce.com/articleView?id=000332898&language=en_US&type=1&mode=1 (https://help.salesforce.com/articleView?id=000332898&language=en_US&type=1&mode=1)

But if you are facing this issue constantly and want to avoid everytime following the same step, then you can have a sample vf page on your lower org, whihc will automate this process for you on button click. Refer below link for same:

https://bluecanvas.io/blog/2018-04-10-salesforce-developer-console-not-loading-fix

If it helped then can you please mark it as the best answer so that it can be used by others in the future.

Regards,
Santosh Kumar
This was selected as the best answer
Steve Myers 6Steve Myers 6
Thanks for your reply, Swetha. I am facing this error for an admin user. Also, on inspect, I am seeing the following request fired on loop:

User-added image
Steve Myers 6Steve Myers 6
Thanks for your reply Santhosh. Just to double check, would we lose any code, if we remove the work space..? 
Santosh Kumar 348Santosh Kumar 348
No you won't losse any code. It just changing your workspace.
Steve Myers 6Steve Myers 6
Fantastic! That worked! Thanks Santhosh.
Santosh Kumar 348Santosh Kumar 348
Happy to help you @Steve.