+ Start a Discussion
simonjpalmersimonjpalmer 

HTTP Request Error #2032 using flex toolkit on login

Downloading and running the latest sample code using as3salesforce.swc I get the following error when logging in (I have obscured my username and password below)...

Login failed:
(com.salesforce.events::ApexFaultEvent)#0
  bubbles = false
  cancelable = true
  context = (null)
  currentTarget = (null)
  eventPhase = 2
  fault = (mx.rpc::Fault)#1
    errorID = 0
    faultCode = "Server.Error.Request"
    faultDetail = "Error: [IOErrorEvent type="ioError" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2 text="Error #2032"]. URL: https://www.salesforce.com/services/Soap/u/11.0"
    faultString = "HTTP request error"
    message = "faultCode:Server.Error.Request faultString:'HTTP request error' faultDetail:'Error: [IOErrorEvent type="ioError" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2 text="Error #2032"]. URL: https://www.salesforce.com/services/Soap/u/11.0'"
    name = "Error"
    rootCause = (flash.events::IOErrorEvent)#2
      bubbles = false
      cancelable = false
      currentTarget = (flash.net::URLLoader)#3
        bytesLoaded = 0
        bytesTotal = 0
        data = (null)
        dataFormat = "text"
      eventPhase = 2
      target = (flash.net::URLLoader)#3
      text = "Error #2032"
      type = "ioError"
  message = (mx.messaging.messages::ErrorMessage)#4
    body = (Object)#5
    clientId = "DirectHTTPChannel0"
    correlationId = "62A2E11E-D3C1-3091-D22B-10D45BCBB415"
    destination = ""
    extendedData = (null)
    faultCode = "Server.Error.Request"
    faultDetail = "Error: [IOErrorEvent type="ioError" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2 text="Error #2032"]. URL: https://www.salesforce.com/services/Soap/u/11.0"
    faultString = "HTTP request error"
    headers = (Object)#6
    messageId = "4837C6BD-A819-0A93-BEAB-10D4619844CC"
    rootCause = (flash.events::IOErrorEvent)#2
    timestamp = 0
    timeToLive = 0
  messageId = "4837C6BD-A819-0A93-BEAB-10D4619844CC"
  target = (null)
  token = (mx.rpc::AsyncToken)#7
    message = (mx.messaging.messages::HTTPRequestMessage)#8
      body = "<se:Envelope xmlns:se="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><se:Header xmlns:sfns="urn:partner.soap.sforce.com"/><se:Body><login xmlns="urn:partner.soap.sforce.com" xmlns:ns1="sobject.partner.soap.sforce.com"><username>XXXXX</username><password>XXXX</password></login></se:Body></se:Envelope>"
      clientId = (null)
      contentType = "text/xml; charset=UTF-8"
      destination = "DefaultHTTP"
      headers = (Object)#9
        DSEndpoint = "direct_http_channel"
      httpHeaders = (Object)#10
        Accept = "text/xml"
        SOAPAction = """"
        X-Salesforce-No-500-SC = "true"
      messageId = "62A2E11E-D3C1-3091-D22B-10D45BCBB415"
      method = "POST"
      recordHeaders = false
      timestamp = 0
      timeToLive = 0
      url = "https://www.salesforce.com/services/Soap/u/11.0"
    responders = (Array)#11
      [0] (::SalesForceResponder)#12
    result = (null)
  type = "fault"

I followed the instructions and am running my flex app locally under a JBoss server rather than embedding into Salesforce.com as an scontrol.  My username and password are the same ones I use to log in to my developer account so I know they are correct.

Anyone have any idea why?  I am stalled behind ths problem.

Thanks

Arun BArun B
Hi Simon,
I face the same problem .. can you please advise me how did you solve this ?
a_Ba_B
I can login (apexconnection.loginResult.sessionId has a value), but when I call "query", I get Error #2032. 
I thought it was a proxy issue. But, it is not.

Please let's know if anyone has an idea.
simonjpalmersimonjpalmer
it's been a while and I can't remember exactly what caused this to work...  it was one of:
- making sure that I was running from an https host
- putting the security token on the end of the password
- accessing an enterprise account

HTH
Simon