+ Start a Discussion
subaasubaa 

Failed to send request to https://test.salesforce.com//services/Soap/u/19.0

Hi,

 

I used to switch login for Data Loader in DEV as well as QA for any testing. And I never forget to provide Proxy settings value while switch to DEV environment and QA doesn't required it.

 

Today I got the below error while login into DEV environment and I had received this error before but it was fixed after some changes in Proxy settings.

 

"Failed to send request to https://test.salesforce.com//services/Soap/u/19.0"

 

Can anyone please help me to resolve this issue?

 

Regards,

SuBaa

My OwnMy Own

 

If your trying to login to Dev org then the url should be "https://login.salesforce.com//services/Soap/u/19.0"" like this.

I think your connecting to sandbox, Can you please verify the destination url in DataLoader.  

 

For DE--> login.salesforce.com

For Sandbox --> test.salesforce.com/cs1.salesforce.com

subaasubaa

Hi,

 

I'm sorry. I should have mentioned it clearly. I meant DEV as one of the Sandbox, which we use for development. and it is not Dev Org.

 

Please assist me.

 

Regards,

SuBaa

My OwnMy Own

 

 

Are you able to login with the sandbox, if so keep the same url in DataLoader-->Settings--> endpiont url. 

subaasubaa

Yes, everything I have in the settings are same in both sand boxes, unfortunately it doesn't allow me to login in developer sand box, instead it throws that error :(

Salesforce_Developer.ax1278Salesforce_Developer.ax1278

Was this problem solved?  i am facing the same issue .

 

I am not using any proxy.

Salesforce_Developer.ax1278Salesforce_Developer.ax1278

 

 

Along with this message i got the following warning message also,

 

 

<Warning> <Security> <BEA-090477> <Certificate chain received from test.salesforce.com - 204.14.232.45 was not trusted causing SSL handshake failure.>