+ Start a Discussion
MATTYBMEMATTYBME 

Visualforce view page renders with HTML markup after using a Rich Text Editor in Edit

I am trying to use the base of Ron Hess's VF Blog Application found here and I am experiencing a quirk.

 

What is happening is that when in the Edit mode and applying the Font Styling through the use of either the native Rich Text Editor or that of YUI my view page renders with the Font Styling in HTML tags.

 

So lets say inside the Rich Text Editor I write something like:

 

Hi there,

 

What are you doing?

 

Why does this not work?

 

Upon Save my view page looks like:

 

Hi there, <br><br>What are you doing?<br><br>Why does this not work?

 

Any ideas why this is happening?

Best Answer chosen by Admin (Salesforce Developers) 
BeeddiskShahBeeddiskShah

Hi  ,

where are you displaying the text? I suppose using the <Apex:outputtext> to render the blog post?

 

in that case, just check if you have escape="true" attribute enabled.

 

If it is, make it false, this should not render the HTML.

 

If this does not work, would like to see your code snippet for displaying stuff.

 

Warm Regards,

Ravan

All Answers

BeeddiskShahBeeddiskShah

Hi  ,

where are you displaying the text? I suppose using the <Apex:outputtext> to render the blog post?

 

in that case, just check if you have escape="true" attribute enabled.

 

If it is, make it false, this should not render the HTML.

 

If this does not work, would like to see your code snippet for displaying stuff.

 

Warm Regards,

Ravan

This was selected as the best answer
MATTYBMEMATTYBME

I didn't have the post showing in an apex : outputText tag. I tried that and the text now renders correctly without the HTML tags showing.

 

Thanks!