+ Start a Discussion
Volker_factory42Volker_factory42 

Unable to delete recordtype relatd to Customer Portal Manager

I have a problem regarding profile "Customer Portal Manager". I have a custom object with recordtype related to this profil. I want to delete this recordtype, but it's not possible depending on this relation.

 

I don't have access to this profile to deactivate this relation. I also asked Support for salesforce with a link as possible solution, but it's also not working:

 

http://instance.salesforce.com/setup/ui/profilerecordtypeedit.jsp?id=ProfileID&tid=Object

 

So any ideas how to fix it?
Best Answer chosen by Admin (Salesforce Developers) 
BulentBulent

Volker,

 

Customer portal manager profile in your org is not using the record type in question.

 

you can see that by looking at the profile details

setup> administration setup> manage users > profiles> customer portal manager

 

you might be having one of the following two issues:

Message Edited by Bulent on 08-21-2009 11:04 AM

All Answers

BulentBulent
navigate to the site details, click on public access setting button. This is the only way you can access to the profile related to the site. 
Message Edited by Bulent on 08-07-2009 10:52 AM
Volker_factory42Volker_factory42

Hi Bulent,

 

thank you for your feedback, but my problem is that Sites are not activated yet in this org. 

I have this profile but no Sites Access. 

 

Do I have to activate Site to fix this problem?

Message Edited by Volker_SF42 on 08-10-2009 02:55 AM
BulentBulent

seems like I missundersttod. So this not related to sites.

you have a record type that is in use by a portal profile but you don't have access to the portal profile?

 

 

Volker_factory42Volker_factory42
Yes. That's my problem. So I also thought about site-profile, but it was never activated for this org.
BulentBulent

please email me your org id, record type name, the related object name and the profile name that is given via the error 

BulentBulent

Volker,

 

Customer portal manager profile in your org is not using the record type in question.

 

you can see that by looking at the profile details

setup> administration setup> manage users > profiles> customer portal manager

 

you might be having one of the following two issues:

Message Edited by Bulent on 08-21-2009 11:04 AM
This was selected as the best answer