+ Start a Discussion
JSchneiderJSchneider 

FLOW_ELEMENT_ERROR

|org wide email for sender not supported without a provided email

I have a flow (originating on Case Button Click) firing an email alert (sent from an org wide email) that is causing above error.

any clues?
Best Answer chosen by JSchneider
Aaron MatternAaron Mattern
There appears to be a known error on that here:

https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p30000000T5cTAAS

All Answers

logontokartiklogontokartik
Please check your org wide email address setting to see if the user's profile is allowed to use the email address or not. 
JSchneiderJSchneider
The email is available for all profiles.
Shaun SimpkinsShaun Simpkins
I'm getting the same error. Org wide email is validated, but email alert fails with "provided email" error unless a user's email is used for the sender field.  All profiles are set to use this address.
Ryan_KohnRyan_Kohn
I just ran into the same issue. Org Wide email address is verified and enabled for all users. I get the same error message when sending. When I change to use the current user's email to send from, the flow send the email alert fine.
Aaron MatternAaron Mattern
Did anyone find a solution to this?
Shaun SimpkinsShaun Simpkins
Unfortunately, this error appears to be a coding bug in the email-alert.  Email alerts launched from a Flow will not accept organization-wide email addresses. Those launched from a workflow will.  This has been submitted as a bug and if you are still affected by it, please hit the "this affects me" button at this page:
https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p30000000T5cTAAS
The bug is under review. There is no estimated schedule for a fix.
Aaron MatternAaron Mattern
There appears to be a known error on that here:

https://success.salesforce.com/issues_view?id=a1p30000000T5cTAAS
This was selected as the best answer
Neil JamisonNeil Jamison
In case anyone else comes across this, I was having the same error and found that the functionality seems to be case sensitive. I am using the Send Email element in a flow and I had to make the sender address equal and in the same case (all lowercase in my situation) as the email address in my Organization-Wide Email Addresses. Then it worked. (note don't use the value from Display Name just in case you set that to the same value but in a different case as the email address).
Jessica Cano 13Jessica Cano 13
Thank you @NeilJamison!!  This is what I needed.  I had it in lower case in my org-wide email addresses but not in the Send Email element in the flow.  I updated it to match and it worked perfectly!
Shephali SwarnkarShephali Swarnkar
@Jessica @Neiljamison
i am getting the same issue, i have set the email at all lowercase but still its not working. Kindly help